Kategorie
 
 
 
 
 
Recepty

Recepty na sušenky, které zvládne každý

Přemýšlíte, jak zapojit děti do přípravy pamlsků nebo máte chuť jen něco zdravého upéct. Máme pro Vás 3 tipy na recepty na sušenky. Pomocí těchto rychlých receptů zvládne sušenky ke kávě upéct téměř každý.

Recepty na sušenky, které zvládne každý

 

Recept na rychlé celozrnné ovesné sušenky

Recept na rychlé celozrnné ovesné sušenky

Pro přípravu těsta na rychlé domácí sušenky si připravte následující suroviny:

 

  • 170 g celozrnné hladké pšeničné mouky
  • 170 g ovesných jemných vloček (můžete použít i bio špaldové celozrnné vločky Alnatura)
  • 150 g (82%) másla
  • 55 g třtinového cukru
  • ½ čajové lžičky sody bikarbony
  • ½ čajové lžičky soli
  • 2 – 3 polévkové lžíce mléka (můžete zvolit i rostlinné mléko)

 

Smícháte všechny suché suroviny (mouku, vločky, sodu, sůl, cukr) a přidáte k nim nasekané studené máslo. Rukama zpracujete na jakoby drobenku a přidáte po lžících mléko, aby se nám těsto spojilo. Těsto na celozrnné sušenky zpracujte, aby drželo pohromadě a vytvarujte do válce s takovým průměrem, jak velké tyto jednoduché sušenky chcete. Válec zabalíte do fólie a dáte na 30 minut do chladničky, ať ztuhne. Potom ostrým nožem krájíme plátky - sušenky - tlusté asi 0,5 cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 12-15 min dozlatova. Horké zdravé sušenky necháme trochu vychladnout, aby se zpevnily.

 

Náš tip: LEIBNIZ ZOO Original máslové sušenky s o 30 % méně cukru. Perfektní pamlsek pro naše nejmenší. A lepší svědomí pro velké.

 

LEIBNIZ ZOO Original máslové sušenky

 

Recept na jednoduché zdravé špaldové sušenky pro děti

Recept na jednoduché zdravé špaldové sušenky pro děti

K přípravě špaldových šušenek budete potřebovat:

 

  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 200 g másla
  • 60 g třtinového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • citrónová kůra z 1 citronu
  • 2 špetky soli

 

Máslo nechte ven z chladničky, aby změklo. Potom jej smíchejte se zbývajícími surovinami. Vypracujte hladké těsto, které dejte alespoň na 2 hodiny chladit do chladničky. Připravené těsto na máslové sušenky rozválejte na asi 2-3 mm hrubý plát a vykrajujte libovolný tvar jednoduchých sušenek. Díky hravým tvarům jsou ty domácí sušenky pro děti lákavější. Zdravé sušenky pečte asi 15 minut na 160 ° C dokud okraje nebudou upečené dozlatova.

 

Recept na bezlepkové čokoládové sušenky

Recept na bezlepkové čokoládové sušenky

Na přípravu chutných bezlepkových čokoládových sušenek si připravte následující ingredience:

 

  • 50 g másla
  • 140 g kvalitní hořké čokolády
  • 70 g pohankové mouky
  • špetka soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 2 lžíce medu

 

Než začnete s přípravou těsta, troubu vyhřejte na 160 °C. V menším hrnci roztopte máslo a 100 g hořké čokolády. Když se máslo s čokoládou spojí, směs odstavte. V misce smíchejte pohankovou mouku, sůl a prášek do pečiva. V další misce vyšlehejte vajíčko s medem. Za stálého šlehání nebo míchání postupně přidejte směs z druhé misky (mouku, sůl a prášek do pečiva). Na závěr pomocí metličky přimíchejte rozpuštěnou čokoládu s máslem. Zbývajících 40 g čokolády nasekejte nahrubo a přimíchejte do těsta. Připravené těsto na bezlepkové sušenky dejte na 5 – 10 minut do chladničky. Z těsta pak pomocí dvou lžiček vytvarujte kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Kuličky můžete ještě lžičkou z vrchu zmáčknout nebo těsto vytvarovat do tvaru čokoládových sušenek. Zdravé sušenky pečte 12 – 15 minut při teplotě 160 – 170 °C.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze